Rostoucí dětský pokoj

FOTOGRAF: ČENĚK VITOVSKÝ

ROSTOUCÍ DĚTSKÝ POKOJ, Brno - Žabovřesky

Pokojíček byl navržen jako rostoucí. Ve fázi návrhu byl pro dvouletou holčičku, která by měla mít vše na dosah, takže kromě šatních skříní jsou všechny úložné prostory lehce přístupné malému dítěti. V pozdějším věku počítáme s tím, že další skříňky mohou být zavěšeny na stěnu a část z nich bude také přesunuta do prostoru ke dveřím tak, aby uvolnila místo na druhou postel pro případného sourozence. Místnost dělí trám na míru, který byl zhotoven nejen jako předěl na dvě funkční zóny, ale také jako nosná konstrukce pro zavěšení houpačky a vytvoření intimního koutku s roletkou u postele. Velká obrazová tapeta je nasvětlena LED páskem, aby mohla veselá zvířátka dělat dětem nevtíravou společnost při usínání. Dětský pokoj jsem navrhla do projektu rekonstrukce celého bytu kolegyně Hedviky Novotné (NOVOdesign).